Redirecționează 3,5% pentru AHR! Sprijiniți-ne să vă facem copiii mai inteligenți!
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Harpiștilor din România (AHR) – este un gest care nu vă costă nimic, dar pentru noi contează foarte mult acest ajutor. Cele două metode prin care puteți alege să redirecționați, sunt Formularul 230 și Declarația Unică – Formularul 212, optând pentru o perioadă de 1 an sau 2 ani.
Orice manifestare culturală sau eveniment educativ dorim să organizăm, fie el curs de perfecționare la harpă, concert, recital, Festivalul de Harpă București sau conferință, presupune costuri pe care nu le putem susține doar din cotizațiile membrilor.
Din anul 2016 de când a fost înființată Asociația Harpiștilor din România, elevii și studenții harpiști au putut beneficia gratuit, în edițiile Festivalului de Harpă București, de cursuri de masterclass la harpă, beneficiind de valoarea și experiența unor harpiști recunoscuți la nivel internațional precum Chantal Mathieu, Ion-Ivan Roncea, Maria Bîldea, Viktor Hartobanu, Rita Hartobanu.
Încercarea noastră de a dezvolta interesul pentru harpă și muzică în general, mai ales în rândul copiilor, dar și a tuturor celor interesați, are nevoie de Dumneavoastră, deoarece statul nu acordă sprijin organizațiilor nonprofit, atât cât ar fi necesar pentru îndeplinirea scopului și a obiectivelor pe care acestea și le-au propus o dată cu înființarea lor.
Statul primește bani prin toate taxele și impozitele primite de la contribuabili, dar această mică parte redirecționată din impozitul Dumneavoastră, chiar poate face o mare diferență în susținerea unei cauze pe care o apreciați.
Pentru a veni în ajutorul susținătorilor Asociației Harpiștilor din România, puteți descărca formularul 230 precompletat cu datele asociației noastre, cu opțiunea pentru 1 an sau pentru 2 ani, după cum preferați.
Formular 230
PENTRU 1 AN
Descarcă aici formularul 230 cu opțiunea privind distribuire sumei pentru 1 an de zile
Formular 230
PENTRU 2 ANI
Descarcă aici formularul 230 cu opțiunea privind distribuire sumei pentru 1 an de zile
DECLARAȚII FISCALE CE SE POT DEPUNE DE CĂTRE PERSOANELE FIZICE CARE OPTEAZĂ PENTRU REDIRECȚIONAREA UNEI SUME REPREZENTÂND PÂNĂ LA 3,5% DIN IMPOZITUL ANUAL
Persoanele fizice care optează pentru redirecționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul anual stabilit pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii, au la dispoziție completarea și depunerea următoarelor formulare:
- formularul 230 “Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”
- formularul 212 “Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”
FORMULARUL 230 – “Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”
Formularul 230 se poate completa și depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:
- venituri din salarii și asimilate salariilor
- venituri din pensii
- venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit
- activități agricole impuse pe bază de normă de venit
- venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă
- venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real
- venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
Persoanele care au obținut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor au obligația de a depune Declarația 212.
Dacă aveți deja formularul pe care doriți să îl folosiți, puteți completa datele asociației de mai jos:
Asociația Harpiștilor din România
Cod de Înregistrare Fiscală – 36227803
CONT ÎN LEI – RO19BTRLRONCRT0CT1902701
OBȚINEREA ȘI DEPUNEREA FORMULARULUI
Formularul mai poate fi obținut gratuit de la sediile organelor fiscale sau accesând website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Dintre modalitățile prin care se poate depune Formularul 230 amintim:
- prin intermediul website-ului ANAF accesând serviciul “Spațiul Privat Virtual”. Pentru detalii despre înregistrarea și utilizarea serviciului “Spațiu Privat Virtual” puteți accesa link-ul: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/
- prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, prin utilizarea unui certificat digital calificat
- în format hârtie, la registratura organului fiscal competent*
- prin poștă cu confirmare de primire
*Organul fiscal competent este:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice fără domeniu fiscal în România.
COMPLETAREA SECȚIUNII II “DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 3,5% DIN IMPOZITUL ANUAL PENTRU SUSȚINEREA ENTITĂȚILOR NONPROFIT, CONFORM LEGII
Susținerea unei entități nonprofit: căsuța se bifează de către contribuabilii care solicită virarea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit.
Opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani: dacă se dorește distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit pentru 2 ani de zile, se bifează această căsuță. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea celor 2 ani.
Cod de identificare fiscală a entități nonprofit: se înscrie codul de identificare fiscală a entității nonprofit pentru care se solicită virarea sumei.
Denumire entitate nonprofit: se înscrie denumirea completă a entității nonprofit.
Cont bancar (IBAN): se completează codul IBAN al contului bancar al entității nonprofit.
Procentul din impozit: se completează cu procentul din impozitul pe venit pe care contribuabilul optează să-l vireze către entitatea nonprofit, care nu poate depăși plafonul admis de lege de 3,5% din impozitul pe venit datorat.
Suma: se completează cu suma solicitată de contribuabil a fi virată în contul entității nonprofit. În situația în care contribuabilul nu cunoaște suma care poate fi virată, nu va completa rubrica “Suma”, caz în care organul fiscal va calcula și va vira suma admisă, conform legii.
Semnătură contribuabil: se semnează de către contribuabil
Aproape toate datele de mai sus sunt precompletate, urmând ca Dvs. să mai completați în formularul 230 doar:
- În rubrica “Anul” se înscrie anul (anterior depunerii) pentru care se completează formularul, cu cifre arabe, de ex. 2023
- date de identificare a contribuabilului din rubrica I (obligatorii: nume, prenume, inițiala tatălui, CNP (sau număr de identificare fiscală, după caz), localitate, județ, stradă, număr stradă)
- opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (alegeți formularul precompletat pentru 1 an sau pentru 2 ani, după cum alegeți)
- semnătura
Pentru anul fiscal 2023, formularul 230 – “Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat” se poate depune până la data de 25 mai 2024, inclusiv, sub sancțiunea decăderii.
Pentru orice întrebări sau nelămuriri în privința procedurii de redirecționare a formularului 230, nu ezitați să ne contactați prin FORMULARUL DE CONTACT.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Harpiștilor din România (AHR) – este un gest care nu vă costă nimic, dar pentru noi contează foarte mult acest ajutor.
Asociația Harpiștilor din România
Nr. Înregistrare Registrul Național 22703/A/2016
Înregistrată la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor la nr. 64 din 07.06.2016
Cod de Înregistrare Fiscală (C.I.F.) – 36227803
BANCA TRANSILVANIA – SWIFT BTRLRO22
Cont în LEI – RO19BTRLRONCRT0CT1902701 | Cont în EURO – RO63BTRLEURCRT0CT1902701
Reprezentată legal de Roxana Moișanu – Președinte Fondator
❤️ Mulțumim pe această cale, tuturor celor ce au completat deja formularul 230 ❤️
Ajutați-ne să vă facem copiii mai inteligenți! Muzica stimulează imaginaţia şi creativitatea copilului, iar învățarea unui instrument muzical este un lucru extraordinar de benefic pentru un copil.
A învăța să cânți la un instrument muzical, mai ales de la o vârstă fragedă, te disciplinează, te umanizează și chiar te poate ajuta să relaționezi mai bine cu cei din jurul tău.
Există în ziua de azi numeroase cercetări ce confirmă faptul că prin intermediul muzicii și mai ales a învățării unui instrument muzical de către un copil, acesta poate beneficia de îmbunătățirea funcțiilor cognitive și de schimbarea structurii creierului, sensibilizându-l la recunoașterea impulsurilor și a sunetelor de care nici nu ne dăm seama că le auzim, în mod normal.
Așadar, eforturile Asociației Harpiștilor din România, nu sunt doar pentru promovarea harpei pentru harpiști, ci și promovarea Muzicii către copii și tineri, cu simț estetic, sensibili și dornici de proiecte frumoase și educative!