Bine ați venit!

Festivalul de Harpa Bucuresti-2018-Gala de deschidere-Ansamblul de harpe-2

Bine ați venit pe website-ul Asociației Harpiștilor din România!

Dragi colegi harpiști și iubitori ai harpei,

După mai bine de 120 de ani de existență a harpei pe meleagurile României și de mari personalități ce au pus treptat bazele clasei de harpă și au dezvoltat-o la standarde internaționale, în anul 2016 am deosebita plăcere de a vă anunța înființarea Asociației Harpiștilor din România (AHR).
Acest lucru a fost posibil avându-i alături pe maestrul Ion Ivan Roncea – Președinte de Onoare, Florin Dinu – Vice-Președinte Fondator, Alina Danciu – Secretar General Fondator și Mihaela Dinu – cenzor.

Astăzi, școala romanească de harpă este aliniată exigențelor profesionale și culturale și este apreciată și pe plan internațional. Mărturie a acestui lucru o reprezintă numeroasele distincții și premii câștigate de-a lungul anilor la concursurile de harpă din țara și din străinătate de către harpiști români remarcabili începând din anul 1968 și până în prezent.

Misiunea și datoria Asociației Harpiștilor din România este de a onora moștenirea pe care o avem, prin promovarea și sprijinirea generațiilor actuale și viitoare de harpiști.

Acest website se dorește a fi un instrument de comunicare al acțiunilor culturale și educative realizate în cadrul AHR, precum și o modalitate de colaborare între membrii AHR și instituțiile de specialitate, precum școli/licee/academii/universități de muzică și arte, inspectorate școlare, case de cultură, asociații, fundații sau alte organisme cu scop similar, instituții guvernamentale și non-guvernamentale, autorități publice din România sau din străinătate.

Vă invit să deveniți membru al Asociației Harpiștilor din România, indiferent dacă sunteți harpist sau iubitor al harpei și, împreună, să dezvoltăm viitorul harpei în România!

Cu aleasă considerație,
Roxana Moișanu

Președinte Fondator Asociația Harpiștilor din România | Director Artistic Festivalul de Harpă București

Roxana Moișanu - Președinte Asociația Harpiștilor din România, Director Artistic Festivalul de Harpă București