Festivalul de Harpă București, ed. a III-a 2018

Festivalul de Harpă București

Festivalul de Harpă București 2018, Ediția a III-a

Expoziția de Harpe CAMAC
Expoziția de Harpe “Papfalvy Harps-Hàrfamives”

26 – 28 Octombrie 2018

For English version please click here

Între 26 – 28 Octombrie 2018 Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) organizează a III-a ediție a Festivalului de Harpă București (FHB). În cadrul FHB vor fi găzduite Expoziții de Harpe ale firmelor CAMAC din Franța și Papfalvy Harps-Hàrfamives din Ungaria.

Festivalul de Harpă București reunește harpiști din România, Franța, Ungaria, Grecia, Germania, Republica Moldova și Italia, propunându-și promovarea harpei, în rândul publicului de toate vârstele, dar în special în rândul copiilor.
De asemenea, oferim elevilor și studenților harpiști posibilitatea de a participa gratis la cursurile de masterclass, beneficiind de valoarea și experiența unor harpiști recunoscuți la nivel internațional.
Cu această ocazie, Festivalul va celebra trecerea a 125 de ani de harpă în România.
Programul Festivalului de Harpă București va cuprinde următoarele: recitaluri, masterclass, workshop, simpozion și expoziția de harpe.

AFIȘUL FESTIVALULUI DE HARPĂ BUCUREȘTI ED. III-A 2018

Desfășurarea programului FHB 2018:

Vineri, 26 Octombrie 2018

Startul Festivalului este dat de deschiderea Expozițiilor de Harpe CAMAC Harps și “Papfalvy Harps-Hàrfamives”, la orele 9:30.
Cu sprijinul sponsorului principal, firma “Camac-Harps”, Recitalul de Deschidere al Festivalului de Harpă București 2018 va fi susținut de renumita harpistă Chantal Mathieu și va cuprinde un program atractiv de muzică franceză și spaniolă din perioada romantismului târziu și până în zilele noastre. (orele 18:30)
Recitalul de Deschidere va fi precedat de un micro-recital al Ansamblului de Harpe (cca. 20 de harpe de concert și harpe celtice), alcătuit din harpiști din toată țara, ce va cuprinde un program special orchestrat pentru acest Ansamblu de Harpe de către Mladen Spasinovici. (orele 18)

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018

În cea de-a doua zi a Festivalului de Harpă vom avea bucuria de a audia elevi și studenți excepționali în cadrul programului cultural-educativ „Tinere speranțe” (orele 10:30), urmat de trei MasterClasses oferite de harpiștii Chantal Mathieu, Maria Bîldea și Viktor Hartobanu.
În după-amiaza zilei de 27 Octombrie, vom continua cu două recitaluri susținute de două harpiste importante ale României, Miruna Vidican și Ionela Brădean, cea din urmă formând un duo cu flautista Gabriela Petecilă. (orele 16)
Seara zilei de 27 octombrie va fi una specială. Pentru prima dată, maestrul Ion Ivan-Roncea va concerta alături de fiicele sale, Ioana Nicolescu (harpă) și Ștefana Ivan-Roncea (vioară).
Un trio în premieră, cu un program inedit. (orele 19)

Duminică, 28 octombrie, 2018

Ultima zi a Festivalului, va începe cu Workshop-ul “The string and its surroundings”  despre mentenanța harpei, susținut de tehnicianul lutier Papfalvy Ferenc, urmat de Simpozionul “Harpa Rediviva”, prezentat de către harpista Chantal Mathieu. (orele 10)
În după-amiaza zilei de 28 octombrie, vom avea plăcerea de a asculta recitaluri susținute de Iuliana Bolgari (harpă) și Rozalia Pataki (harpă), urmat de recitalul duo-ului Cell’ArpaRoxana Moișanu (harpă) și Mladen Spasinovici(violoncel), cu un program interesant, în primă audiție națională, alături de Rafael Butaru (vioară), Cătălina Cîrciu(vioară), Cătălina Filipescu (violă), Cătălin Răducanu  (pian). (orele 17:15)
Recitalul de Închidere al Festivalului de Harpă București 2018 va fi susținut de remarcabila harpistă Maria Bîldea, ce ne va încânta împreuna cu Marilena Dori (flaut). (orele 19)

Noi vă așteptăm cu drag la Festivalul de Harpă București și la Expozițiile de harpe CAMAC și “Papfalvy Harps-Hàrfamives“, care vor fi găzduite de Universitatea Națională de Muzică București. Intrarea este liberă.

SPONSOR PRINCIPAL:
CAMAC HARPS
 – https://www.camac-harps.com/en/la-maison-camac/
SPONSOR:
Papfalvy Harps-Hàrfamives
 – http://harfamives.eu/en
Activ Asigurări – http://www.activasigurari.ro
Parteneri:
Radio România Cultural (http://radioromaniacultural.ro)
Radio România Muzical (http://www.romania-muzical.ro)
Onlinegallery (http://www.onlinegallery.ro)
MKlasica Melos (https://www.mklasica.ro)

CONTACT ȘI INFORMAȚII:
https://festivaluldeharpabucuresti.ro/
https://asociatiaharpistilordinromania.ro/
SOCIAL MEDIA:
Youtube Asociația Harpiștilor din România
Facebook Festivalul de Harpă București
Facebook Asociația Harpiștilor din România

Ion Ivan Roncea PhD, Director fondator Festivalului de Harpă București
Mobil 0724510930
ionivan@gmail.ro
www.ionivanroncea.ro

Mia Ionescu – Secretariatul artistic al UNMB
tel. 021.3142637; www.unmb.ro

Roxana Moișanu, Președinte fondator Asociația Harpiștilor din România
Mobil 0723672263
asociatiaharpistilor@gmail.com
https://asociatiaharpistilordinromania.ro/

Florin Dinu, Vice-Președinte fondator Asociația Harpiștilor din România
Mobil 0722785378
florinmdinu@yahoo.com