Recital duo Cell’Arpa la Ghimbav – Din Renaștere în Contemporaneitate

Musica Barcensis ed. a XIII-a - Recital Duo Cell'Arpa Ghimbav Mladen Spasinovici, violoncel electric și Roxana Moișanu, harpă electrică

Duo Cell’Arpa vă invită la recitalul „Din Renaștere în Contemporaneitate” ce va avea loc în cadrul ed. a XIII-a, iulie – august 2022, organizat de Fundația Forum ARTE.

Mladen Spasinovici, violoncel și Roxana Moișanu, harpă, artiști instrumentiști și șefi de partidă în cadrul orchestrei Operei Naționale București, vor interpreta un program divers din perioada Renașterii până la muzica zilelor noastre.

Recitalul conține aranjamente și lucrări în primă audiție realizate de către membrii duo-ului Cell’Arpa. 

Programul recitalului debutează cu trei “Cantigas de Santa Maria”. Dintre acestea, nr. 100 și nr. 282 au fost completate cu idei muzicale originale de către Roxana Moișanu, bazându-se pe sonorități arhaice și explorând posibilitățile tehnice ale harpei.

Datorită interesului constant al duo-ului Cell’Arpa de a îmbogăți repertoriul pentru muzică de cameră, Mladen Spasinovici a reimaginat pentru violoncel și harpă două dintre lucrările compozitorului baroc Ioan Căianu, respectiv “Ballet Air” și “Ballet de Bÿgot”.

În aceeași sferă a muzicii vechi, acesta a augmentat printr-o serie de variațiuni, lucrarea “Il Bianco Fiore” de Cesare Negri.

The Nightingale” (“Privighetoarea”) de Deborah Henson-Conant ocupă un loc aparte în repertoriul duo-ului Cell’Arpa, această piesă fiind interpretată cu drag și constant de duo încă din 2011, anul de debut al acestui ansamblu cameral.

Nu putea lipsi muzica de film din acest recital interpretat pe instrumente electrice, astfel veți putea audia melodii celebre precum “Gabriel’s Oboe” (Ennio Moriccone), “Over the Rainbow” (Harold Arlen) și “Beauty and the Beast” (Alan Menken). 

Cele două lucrări compuse de Roxana Moișanu, inițial pentru harpă solo, „Velvet Rose” și „The Mystical Lotus”, au fost aranjate pentru violoncel și harpă special pentru acest festival, fiind în primă audiție absolută.

Programul recitalului se va încheia cu două piese muzicale de Jakez François, nimeni altul decat președintele firmei Camac Harps din Franța. Original scrise pentru harpă solo, aceste piese au fost aranjate cu grijă pentru violoncel și harpă de către membrii duo-ului Cell’Arpa. 

Este o plăcere să introducem aceste piese în cadrul recitalului, încheind astfel călătoria noastră peste atâtea secole de muzică.

Ce au în comun o operă muzicală din secolul al XIII-lea și un ragtime?  Ambele pot fi cântate pe instrumente electrice! 🎶

Recitalul va fi susținut pe două dintre cele mai bune modele de instrumente electrice din lume și anume violoncelul electric Yamaha SVC 110 și harpa electrică personalizată Camac DHC32.

Detalii recital: https://www.forumarte.ro/musica-barcensis-2022-7-august-ghimbav/

Adresă: Biserica Evanghelică Fortificată Ghimbav, strada Școlii 
Ghimbav 507075, Romania

Biserica Evanghelică Fortificată Ghimbav, strada Școlii 
Ghimbav 507075, Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *