Maria Bîldea – Recital de harpă la Sofia

Maria Bîldea Recital de Harpă la Sofia

A șasea ediție internațională a Cursului Academic Estival de Harpă de la Sofia (6th International Summer Harp Academy – ISHA) se va desfășura în perioada 24 – 31 iulie 2019.

Harpista Maria Bîldea, membră a Asociației Harpiștilor din România, va susține un recital de harpă în cadrul acestui proiect, în data de 26 iulie 2019, la orele 19, în biserica catolica “St. Joseph” din Sofia. Recitalul va cuprinde creații reprezentative ale unor compozitori precum Bach, Rameau, Chopin.

Harpista Maria Bîldea a concertat cu cele mai mari orchestre din România și din Grecia, a susținut recitaluri și master classes în Romania, Serbia și Franta, recitaluri în Marea Britanie, Germania, Canada, SUA, Spania, Cipru, Slovenia, Franța și în Grecia, la siturile arheologice din Atena.

Harpissima 2019 Maria Bîldea
Maria Bîldea | Credit foto: Roza Zah

A fost membra a orchestrei din Salonic până în 1990 după care a plecat la Atena, invitată de către Manos Hatzidakis, și angajată la Orchestra of Colours. Din 1993 este și prim harpist la National Symphony Orchestra of the Hellenic Radio and Television.

Maria Bîldea a înființat în 1988, prima clasă de harpă la Thessaloniki State Odeion (Conservatorul din Salonic), iar în 1992 la Athenaum Odeion (Conservatorul din Atena).

După o “călătorie” de 30 de ani, în anul 2018 harpista Maria Bîldea revine în România unde activează în prezent ca prim-harpistă în cadrul Orchestrei Naționale Radio.

Dintre artiștii participanți la ISHA 2019, fac parte și harpista Rita Costanzi (SUA/Canada), harpista Gabriella Garcia (Bulgaria/Belgia) și nu în ultimul rând, harpista Angela Madjarova (Bulgaria), director artistic al ISHA.

Harpiștii de toate vârstele sunt așteptați la cursurile de harpă desfășurate în cadrul Academiei Estivale de Harpă de la Sofia 2019.

Mai multe informații despre programul ISHA 2019 puteți găsi accesând linkul: https://harpscorner.weebly.com/isha-2019.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *