La mulți ani harpiștilor sărbătoriți în luna august

AHR LA MULTI ANI JUDITH WUNDERLICH

ASOCIAȚIA HARPIȘTILOR DIN ROMÂNIA UREAZĂ

LA MULȚI ANI 

și multă sănătate membrilor AHR și harpiștilor sărbătoriți în luna august:

JUDITH WUNDERLICH

Festivalul de Harpă București 28 oct 2016 Recital de Deschidere – Ansamblul de Harpe | Judith Wunderlich

Judith Wunderlich-Pop s-a născut în anul 1961 în Cluj și a început studiul muzicii  sub îndrumarea tatălui său, profesor de vioară la Liceul de Muzică.

La vârsta de 10 ani începe studiul harpei, urmând apoi cursurile Conservatorului Ciprian Porumbescu București, la clasa renumitului harpist Ion Ivan Roncea.

După finalizarea studiilor universitare își începe activitatea în calitate de instrumentist în cadrul orchestrei Filarmonicii din Ploiești, din anul 1985 cântă în orchestra Operei Brașov, iar din 1989 este solist instrumentist la Filarmonica Brașov.

A fost membră a Orchestrei Europene în Tarragona Spania, alături de care a participat la numeroase turnee între anii 1993 – 1997, în Spania, Italia, Republica Moldova.

A fost solistă a Filarmonicilor din Cluj-Napoca, Brașov, Tg. Mureș, Sibiu și Ploiești sub bagheta dirijorilor Aurel Niculescu, Dorel Pascu, Cristian Brancuși, Emil Simon, Horia Andreescu, Emanuel Elenescu, I. Ionescu Galați, F. Pierre Descamps și Cristian Mandeal. 

S-a făcut remarcată pentru interpretarea concertului în Do major pentru flaut, harpă și orchestră de W. A. Mozart având ca parteneri flautiști renumiți din țară și de peste hotare: G. Costea , P. Yves Artaud (Franța), Goran Marcusson (Suedia) și Janos Balint (Ungaria).

În anul 2007 a fost invitată la prima ediție a Festivalului de Harpă București și totodată la aniversarea a 100 de ani de harpă în țară noastră. Cu această ocazie a susținut un recital alături de alte harpiste din țară și din străinătate pe scena Universitate Naționale de Muzică din București.

Din anul 2016 este membră a Asociației Harpiștilor din România.


La multi ani, membri AHR

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *