La mulți ani, doamnă Elena Ganțolea

La mulți ani doamnă Elena Ganțolea

ASOCIAȚIA HARPIȘTILOR DIN ROMÂNIA UREAZĂ

LA MULȚI ANI 

și multă sănătate doamnei Elena Ganțolea

O interpretă a cărei vocaţie continuă tradiţia muzicienilor familiei sale, Elena Ganţolea este unul dintre cele mai reprezentative nume ale actualei şcoli româneşti de harpă. Drumul formării sale a fost marcat de prezenţe pedagogice importante, de Ia studiile liceale cu prof. Maria Belli şi până la studiile universitare sub prețioasa îndrumare a maestrei Liana Pasquali.

Desigur, rezultatele acestui răstimp de revelare şi punere în valoare a potenţialului său artistic s-au putut observa încă din această primă perioadă, artista afirmându-se apoi, cu rezultate apreciate de critica muzicală şi melomani, încă de Ia debutul concertistic în cadrul „Tribunei tinerilor solişti“ (1968), în compania Orchestrei Radiodifuziunii, sub bagheta maestrului Iosif Conta (Concertul pentru harpă şi orchestră de Carl Ditters von Dittersdorf).

Momentul acesta a determinat în mare parte şi succesul ulterior ce a decis aprecierea interpretei prin invitaţia de a deveni, din 1970, membră ca solistă a Orchestrei Radio.

Booklet bilingv (română/engleză) – prezentare de Prof. Univ. Dr. DHC Grigore Constantinescu. Traducere de Alistair Ian Blyth

Sursă text: EDITURA CASA RADIO

La mulți ani doamnei Elena Ganțolea foto
La multi ani, membri AHR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *