Harpistul Viktor Hartobanu în concert la Oradea cu un program în primă audiție
Harpistul Viktor Hartobanu ne va încânta de această dată cu Concertul de Zabel, op. 35 (în primă audiție), sub bagheta maestrului Sabin Pautza. Programul serii va mai cuprinde lucrări de S. Pautza și F. Mendelssohn-Bartholdy.
Cu mare plăcere vă invităm la concertul Filarmonicii de Stat din Oradea din data de 14 martie, orele 19.
Harpistul Viktor Hartobanu s-a născut în iulie 1990 în Bernburg (Germania), într-o familie de muzicieni români. La vârsta de cinci ani a primit primele ore de harpă şi pian de la mama lui. La nouă ani a fost admis la Conservatorul de Muzică „Felix Mendelssohn-Bartholdy” din Leipzig (Prof. Max Koch – harpă, Prof. Hanns-Martin Schreiber şi Oriol Plans-Casal – pian).
În 2008 a început studiul la aceeaşi facultate, obţinând diploma cu „magna cum laude”, în anul 2010. A continuat studiile de Master la HEM din Geneva în 2011 (clasa Prof. Florence Sitruk) şi la KC din Bruxelles în 2012 (clasa Prof. Jana Bouskova).
Din 2013 a devenit academist al orchestrei „Staatskapelle Berlin”, unde a participat în concerte şi spectacole de operă şi balet sub bageta maestrului Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Harding şi Paul Connelly, acompaniind pe Anna Netrebko, Placido Domingo şi mulţi alţii.
Harpistul Viktor Hartobanu a participat la cursuri de vară cu Isabelle Moretti, Ion Ivan-Roncea, Germaine Lorenzini, Fabrice Pierre, Sylvain Blassel, David Watkins și Ursula Holliger.
Din 1998 a participat la Concursul naţional „Jugend musiziert”, la care a obţinut 17 premii I și 4 premii speciale pentru cel mai mare punctaj (harpă și pian).
În 2005 a câstigat bursa asociaţiei „Förderverein der Musikhochschule zu Leipzig”.
Între 2005 – 2008 a fost bursier al asociatiei „Jürgen Ponto-Stiftung”, datorită căreia a dat peste 100 de recitaluri în toată Germania.
În martie 2006 a obținut premiul al II-lea la Concursul internaţional de harpă „Franz Josef Reinl” din Viena, iar în noiembrie 2006, premiul I la Concursul internaţional de harpă „Felix Godefroid” din Belgia.
De asemenea, în 2007 a câştigat marele premiu oferit de „Hans und Eugenia Jütting – Stiftung”, iar în 2008 a câştigat bursa oferită de asociaţia „Richard Wagner” de la Bayreuth.
A participat la diferite emisiuni de radio şi televiziune transmise pe programele ZDF, ARD , MDR, TVR internaţional şi BBC.
A cântat ca solist cu „Anhaltisches Kammerorchester Dessau”, „Branderburgisches Staatsorchester Frankfurt Oder” , „Junge Philharmonie Rhein-Neckar”, etc.
A fost învitat ca solist la festivalurile de muzică din Schwetzingen, Hitzacker, Leipzig şi altele, iar ca profesor la „Derbyshire Harp Festival”. A predat pentru un trimestru la şcoala regală de harpă „Tamnak Prathom” din Bangkok, Tailanda, şi predă din anul 2013 la şcoala de muzică din Coswig (Anhalt).
În 28 octombrie 2016, harpistul Viktor Hartobanu a fost prezent ca invitat în Gala de deschidere a Festivalului de Harpă București, ed. II-a, cu un program atractiv ce a cuprins opusuri de Fauré, Renié, R. Fuchs și un aranjament al Rapsodiei Române de G. Enescu, realizat chiar de către Viktor Hartobanu. Detalii program: https://festivaluldeharpabucuresti.ro/fhb/editia-2016-program/recitaluri/vineri/
În același an, Viktor a devenit membru al Asociației Harpiștilor din România.
În octombrie 2018, Viktor a cântat în cadrul Festivalului de Harpă București, ed. a III-a, într-un micro-recital al Ansamblului de 21 de harpe. Ansamblul a fost alcătuit din harpiști din România, Grecia, Germania, Italia și Republica Moldova, ce a cuprins un program special orchestrat pentru acest Ansamblu de Harpe de către Mladen Spasinovici. Programul complet aici.
Asociația Harpiștilor din România este o organizație non-profit recent înființată (în anul 2016), de aceea resursele noastre financiare sunt limitate și ne ajută orice direcționare 2%, sponsorizare sau donație, pentru realizarea obiectivelor propuse.
Așadar, dacă doriți să ajutați la promovarea și dezvoltarea interesului față de harpă, muzică și cultură, prin educarea copiilor și a tuturor celor interesați de domeniul artelor din România, direcționați 2% din impozitul Dvs. pe venit către Asociația Harpiștilor din București, nu vă costă nimic!
Pentru toate informațiile despre direcționarea celor 2% și descărcarea formularului 230, vă rugăm să accesați: https://asociatiaharpistilordinromania.ro/directioneaza-2-pentru-asociatia-harpistilor-din-romania/
Dacă doriți să accesați direct formularul 230 CLICK AICI.
Sunt binevenite orice recomandări către colegii de serviciu, familie, prieteni, colaboratori, în sensul direcționării celor 2% din impozitul datorat către stat.
Sumele din direcționări sunt mici, dar cumulate pot însemna un sprijin important pentru care vă mulțumim anticipat.