HARPISSIMA Cluj-Napoca 2024

Festivalul Harpissima 2024 - Cluj-Napoca_banner

În perioada 25 – 28 aprilie 2024, Cluj-Napoca va găzdui Harpissima, un eveniment deosebit dedicat pasionaților de harpă.

Organizat în colaborare cu Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, profesoarele de harpă și firmele Salvi și Lyon & Healy, acest eveniment promite să fie memorabil.

Invitat Special: Harpistul Davide Burani va încânta publicul cu prezența sa remarcabilă.

Pentru cei interesați de masterclass, vă reamintim că data limită de înscriere este 18.04.2024. Vă rugăm să trimiteți informațiile necesare la adresa: maria@salviharps.com

Davide Burani s-a născut în Modena, unde a început studiul de pian, ulterior absolvind cu succes la Conservatorul “Niccolò Paganini” din Genova. A urmat apoi studiul harpei sub îndrumarea Francescăi Frigotto, la Conservatorul “Arrigo Boito” din Parma, absolvind cu cea mai înaltă distincție și obținând, de asemenea, Diplomă Academică de nivelul doi, cu cea mai înaltă distincție și laude, sub îndrumarea profesoarei Emanuela Degli Esposti. A urmat cursuri de perfecționare în arta harpei cu Ieuan Jones, Fabrice Pierre și Judith Liber.

Arpissima 25-28 aprilie 2024 Cluj-Napoca

A susținut cursuri și masterclass-uri de arpa la Conservatoare din Italia și din străinătate, printre care Adria, Cagliari, Cosenza, Cuneo, Pescara, Reggio Calabria, Salerno, La Spezia, Veneția și Madrid, și în numele mai multor instituții muzicale din Palermo, Ferrara, Modena și Reggio Emilia. În cadrul proiectului “Erasmus Docenti”, a predat la IMEP din Namur (Belgia) și la Conservatoarele Superioare de Muzică și Dans din Valencia și Palma de Mallorca (Spania). Începând din 2014, a însoțit baritonul Leo Nucci în turneele sale internaționale alături de grupul de cameră Italian Opera Chamber Orchestra iar în 2021 a început o colaborare cu soprana Sonya Yoncheva.

Este titularul catedrei de arpa la Conservatorul de Stat “Achille Peri – Claudio Merulo” din Reggio Emilia și Castelnovo ne’ Monti.

A obținut numeroase recunoașteri participând la Concursuri Naționale și Internaționale, trecând de selecțiile finale pentru categoria “Harpă” la Concursul Internațional “Tournoi International de Musique” – ediția XI și obținând o mențiune de onoare; a fost câștigător, în categoria “Harpă”, la Concursul Internațional de Fivizzano “Music World” ediția din 2004. Activitatea sa concertistică a inclus concerte în Italia și în străinătate, colaborând cu artiști de renume printre care se numără dirijorii Donato Renzetti, Alain Lombard, Julian Kovatchev, Mikhail Pletnev, Zoltan Pezko, basul Michele Pertusi, baritonul Leo Nucci, tenorul Fabio Armiliato și sopranele Sonya Yoncheva, Giovanna Casolla și Daniela Dessì. Este prim-harpist la FOI – Filarmonica dell’Opera Italiana Bruno Bartoletti (fosta Orchestră a Teatrului Regal din Parma).

Festivalul-Harpissima-2024-Cluj-
Napoca

Festivalul Harpissima promovat de Salvi Harps în Italia traversează granițele naționale și se mută în România. Formula este întotdeauna aceeași: un întreg weekend de muzică conceput pentru a oferi o realitate de învățare diferită pentru studenți, inclusiv interacțiunea cu un artist de renume internațional prin intermediul masterclass-urilor, o expoziție de harpe, concerte și un maraton muzical în care studenții au oportunitatea de a susține mini-recitaluri într-un cadru de concert. În același timp, Harpissima reprezintă o modalitate unică și originală de a oferi publicului larg oportunitatea de a cunoaște lumea harpei la cel mai înalt nivel.

Vă invităm cu drag să vă alăturați acestui eveniment minunat, care va include expoziții de harpe Salvi și Lyon & Healy, concerte și cursuri de harpă. Nu ratați ocazia de a fi parte din această experiență muzicală deosebită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *