Festivalul de Harpă București 2016

Logo Festivalul de Harpă București 2016, ed. a II-a

Festivalul de Harpă București 2016, ed. a II-a

Expoziția de Harpe Salvi – Lyon & Healy

Între 28-30 octombrie 2016 Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) organizează a doua ediție a Festivalului de Harpă București (FHB)  având ca sponsor principal firma Salvi Harps. Cu ajutorul firmelor Salvi Harps și Lyon & Healy se va organiza și Expoziția de Harpe în cadrul festivalului menționat mai sus.

Festivalul de Harpă București va fi o sărbătoare a harpei și va reuni harpiști din țară și străinătate pentru a celebra trecerea a 125 de ani de la introducerea harpei în România. Dar, principalul scop al Festivalului este promovarea puternică a harpei în rândul publicului, dorind să o facă mai cunoscută și să atragă cât mai mulți copii către harpă.

Alături de participanții din România, semnalăm prezența unor interpreți din Grecia, Germania și Republica Moldova.

Punctele de atracție ale FHB sunt următoarele:
1 – Recitalul de Deschidere al FHB de vineri 28 octombrie ora 18, care se va desfășura la sala „George Enescu” și va fi susținut de Viktor Hartobanu. Recitalul său va fi prefațat de un scurt preludiu susținut de Ansamblul de 20 de Harpe – o altă atracție a FHB.
2 – Tot vineri, la ora 10, va fi deschisă în foyerul sălii de concerte „George Enescu” Expoziția de Harpe Salvi-Lyon & Healy. Salvi Harps este sponsorul principal al FHB.
3 – Sâmbătă 29 0ctombrie la ora 17, recitalul Viziuni harpistice va fi susținut de câteva dintre cele mai reprezentative harpiste românce de azi: Miruna Vidican, Szabo Kinga, Bernadette Sara, dar vom asculta și câteva „Tinere speranțe”, elevi și studenți harpiști excepționali, sau vom putea participa la două Master Class oferite de profesorii Viktor și Rita Hartobanu la sala „Lipatti”.
4 – Duminică 30 oct. ora 11 la sala „George Enescu” vom asculta Recitalul de închidere al FHB în interpretarea Mariei Bîldea și Sergiu Nastasa, urmați de Ion Ivan-Roncea și invitații săi. Recitalul va urma Simpozionului Harpa Rediviva, la care vor participa profesori de harpă ce vor dezbate teme stringente, ce vizează prezentul și viitorul harpei în România.

Așadar, vă invităm și vă așteptăm cu drag la Festival și la Expoziția de harpe !

Informații suplimentare: 

Persoană de contact: Mia Ionescu – Secretariatul artistic al UNMB, tel. 021.3142637


Persoană de contact: Prof. dr. Ion Ivan Roncea | Director Fondator al Festivalului de Harpă București

Mobil 0724510930

ionivan@gmail.com

Website Ion Ivan Roncea


Persoană de contact: Roxana Moișanu | Președinte Fondator Asociația Harpiștilor din România

Mobil 0723672263

festivaluldeharpa@gmail.com

contact@asociatiaharpistilordinromania.ro


Persoană de contact: Florin Dinu | Vicepreședinte Fondator Asociația Harpiștilor din România

Mobil 0722785378

florinmdinu@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *