Concurs Internațional online Jean Sibelius 24-27 Noiembrie 2023

JSFest Online Competition 2023

Asociația Internațională de Cultură din Turku în colaborare cu compania finlandeză SEM Consulting invită cântăreți și muzicieni din întreaga lume să sărbătorească festivalul de muzică JSFest. 

Conceptul JSFest include Competiția ca parte principală a evenimentului, dar permite și concerte și întâlniri diverse între participanți. Participanții din toată lumea vor avea din nou ocazia să descopere frumusețea țării nordice, combinată cu un eveniment muzical internațional, dedicat lui Sibelius. Toate locațiile de concerte și competiții, precum și cazările și alte locuri de desfășurare a evenimentului din Turku, sunt situate la distanță mică de mers pe jos. Aici participanții se vor întâlni, vor sărbători și vor cânta muzică împreună și vor avea ocazia să cunoască alte națiuni și tradițiile lor.

REGULAMENTE PENTRU DESFĂȘURAREA CONCURSULUI INTERNAȚIONAL ONLINE DE MUZICĂ INSTRUMENTALĂ JEAN SIBELIUS

24 – 27 noiembrie 2023, Turku, Finlanda

DISPOZIȚII GENERALE

Organizator: Asociația Culturală Internațională din Turku (Turun kansainväliset kulttuurimarkkinat yhdistys ry) în colaborare cu compania finlandeză SEM Consulting Oy.

CINE

Soliști și ansambluri de muzică de cameră de toate nivelurile de experiență și vârste din diferite țări pot participa la concurs.

Formularul de înscriere poate fi găsit pe site-ul www.jsfestcompetition.com. Cererile trebuie trimise prin e-mail la adresa info@semconsulting.fi.

După primirea unei cereri, comitetul de organizare va trimite concurentului un număr de înregistrare personal și o factură pentru plată.

Vă rugăm să notați: Cerere separată pentru fiecare nominalizare!

Participanții care intenționează să participe la concurs trebuie să trimită Comitetului de Organizare prin e-mail la adresa info@semconsulting.fi următoarele documente înainte de 5 octombrie:

• o fotografie a concurentului

• o scurtă biografie creativă (text despre participant, 8-10 propoziții)

• o fotocopie a pașaportului sau certificatului de naștere

• materiale video pentru concurs (link-uri YouTube)

Cerințe pentru înregistrarea video:

• Înregistrarea video trebuie să fie făcută nu mai devreme de 1 ianuarie 2022. Este permisă utilizarea atât a înregistrărilor video profesionale, cât și a celor amatoricești, incluzând cele din diferite săli de concerte, cu respectarea tuturor celorlalte cerințe.

• Concurentul trimite toate materialele sub numărul de înregistrare.

• Materialul video competitiv poate fi prezentat:

1) sub forma unei înregistrări video unice, adică toate lucrările sunt interpretate succesiv una după alta, iar înregistrarea trebuie să fie făcută într-un singur fișier, fără întreruperi și editări. Sunt permise pauzele în înregistrare între compoziții. Înregistrarea video trebuie să fie semnată astfel (de exemplu, numărul de înregistrare al participantului – 15):

15_1_Rusalka_2_Valse Triste_3_ Bird Song_4_ Northern Lights

2) sau sub forma unor înregistrări video separate ale lucrărilor cu care concurați, fiecare fișier trebuie să fie semnat (numărul de înregistrare și titlul unei lucrări specifice în conformitate cu secvența interpretărilor), de exemplu (numărul de înregistrare al participantului – 15):

15_1_Valse Triste_ Sibelius, 15_2_Song of the ministrel_ Glazunov

și altele, în funcție de numărul de lucrări din programul de competiție declarat.

• Fiecare piesă trebuie filmată într-o singură înregistrare continuă. Este interzisă procesarea cu efecte și editarea video în timpul interpretării.

• Video trebuie să prezinte clar concurentul (în picioare), acompaniatorul și instrumentul (pian sau pian cu coadă). În cazul nominalizării în grup, toți membrii ai grupului/ansamblului trebuie să fie vizibili clar.

• Este permisă utilizarea înregistrării acompaniamentului (pian / pian cu coadă) pentru competiția din 2023. Fonograma nu trebuie să conțină decât muzică. Nu sunt permise acompaniamentele orchestrale și pistele de fundal create în format MIDI.

• Depășirea limitelor de timp pentru execuția programului de concurs cu mai mult de 60 de secunde nu este permisă. Dacă înregistrarea video nu respectă cerințele tehnice ale concursului, comitetul de organizare are dreptul să solicite furnizarea materialului video în calitatea necesară sau să respingă cererea.

PRESTAȚIA PARTICIPANȚILOR LA CONCURS

Toți participanții sunt împărțiți în secțiunea Junior (grupele de vârstă sub 12 ani și 12-15 ani) și secțiunea Senior (grupele de vârstă 16-20 ani și peste 20 de ani).

Pentru toți participanții, concursul online se va desfășura într-o singură rundă.

Pentru a afla toate detaliile necesare concursului internațional online Jean Sibelius, accesați linkurile de mai jos:

https://www.jsfestcompetition.com/instrumental-music-competition

https://www.jsfestcompetition.com/competition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *